Saturday, 28 June 2014

UGC NET June 2012 Syllabus for Home Science

http://www.gtah.net/

Copyright © www.examrace.com
UGC NET Home Science Paper II & Paper III-A Core Group Unit-I: Food Science Food Groups Food Preparation Food Preservation Food Science and Food Analysis Food Processing Unit-II: Nutrition Science Fundamentals of Nutrition Nutritional Biochemistry Food Microbiology Public Nutrition Therapeutic Nutrition Unit-III: Institutional Management Management of Hospitality Institutes-Hospital/Hotel/Restaurant/Cafe and Outdoor catering. Management of Social Institutes-family as Institute, child care and Geriatric institutes, Panchayats. Management of Educational Institutes-Pre-school, Primary and Secondary Schools (Colleges and Universities), Higher Educational Institutes. Management of Special Institutes for physically, mentally and socially challenged. Challenges and problems faced by Institutions. Unit-IV: Clothing Principles of doming-Socio-Psychological aspects of Clothing, selection of Fabrics, Clothing and Family Clothing. Clothing Construction-basic Principles of Drafting, Flat Pattern and Draping Methods. Textile Design-Principles and Concepts. Fashion Design-Fashion Cycles, Business and Merchandizing. Care and Maintenance of Textile Materials and Garments; Laundry Agents-Methods and Equipments. Unit-V: Textiles General Properties and Fine Structure of all Textile Fibers. Processing and Manufacture of all natural and man-made fibers. Definition and Classification of Yarns; Identification of yarns and its use in various fabrics. Fabric construction, definition and types of woven, non-woven, knitted and other construction techniques. Testings of fibers, yarns and fabric; Importance of quality control and research institutes. Unit-VI: Resource Management Concept of Home management and steps. Management of Human Resources; Classification of Resources; Basic Characteristics of Resources. Decision making in family; Steps in decision making; Methods of resolving conflicts. Work simplification; Importance of work simplification in home; Muhdel's classes of change; Simple pen and pencil technique in work simplification. Housing, Interior Design, Principles of Interior Design, Various Colours and Colour Schemes. Household equipment-Selection and Care. Unit-VII: Human Development Child Development-Principles and Stages. Life Span Development-Theories of Human Development and Behaviour. Child rearing, Socialization practices and Dynamics. Early Childhood Care and Education-Emerging trends. Development problems and disabilities during childhood and adolescence, guidance and counselling. Advanced Child Study methods and assessment. Women's Studies, Family Welfare Program-Recent Approaches. Unit-VIII: Non-Formal Education and Extension Education History and Development of Home Science in Formal/Non-formal and Extension Education. Theory and Practices of Program/Curriculum planning and development. Management and Administration of Formal/Non-formal and Extension Education. Monitoring, Supervision and Evaluation of Formal, Non-formal and Extension Education. Vocationalization of Home Science in India. Theories and Principles of Guidance and Counselling in Formal/Non-formal/Extension. Problems and Challenges encountered in Formal/Non-formal/Extension. Unit-IX: Developmental and Educational Communication Concept and Classification of Communication Traditional Methods and Materials of Communication-Selection/Preparation/Use. Modern Methods and Materials of Communication-Selection/Preparation/Use. Strategies for Developmental Communication. Classroom Communications in Home Science trends. Communication for Publicity and Public Relations. Change and Challenges in Communication in Contemporary Society. Unit-X: Methods of Research Trends in Research in Home Science. Research Designs. Types of Research. Sampling Techniques. Selection and Preparation of Tools for data collection. Type of variables and their selection. Data collection and classification/coding. Analysis of data through parametric and non-parametric statistics Report Writing-presentation of data, interpretation and discussion UGC NET Home Science Paper III-B Elective or Optional Elective-I: Food and Nutrition Food Science and Quality Control Macro and Micro-Nutrients Human Nutritional Requirements Assessment of Nutritional Status Food Biotechnology Elective-II: Institutional Management and Dietetics Advanced Management and Organisation Management of Human Resources Experimental Quantity Cookery Financial and Profit Management Quantity Food Preparation Techniques Food Service and, Delivery Systems Marketing Therapeutic Dietetics Elective-III: Child and Human Development Human Development-Rights perspective. Principles and Theories of Human Development. Early Childhood Care and Development-Strategies, Monitoring and Supervision. Children with special needs and Children at Risk (Child Labour, Street Children, Child Abuse, Chronically Sick); Intervention Programs. Socialization in various family contexts across different cultures. Advances in Assessment of Children. Elective-IV: Clothing and Textiles Textile Chemistry-Fibers and dyes. Dyeing, printing and finishing of fibers yarns and fabrics. Textile and Apparel Industry-Fundamental of business, specifications, quality control agencies and marketing. Historic and Traditional Textiles of world with emphasis on India. Curriculum and Teaching in clothing and textiles, analysis and development of curriculum; teaching methods and aids. Consumer and Textiles and Clothing. Recent developments in Textile and Clothing. Elective-V: Home and Community Resource Management Concept of Home management, System approach to family, Input, Output and feedback. Family Resources-Management of Resources like time energy and money; Basic characteristics of Resources; Efficient methods of utilization of Resources. Family Life Cycle-Demands upon resources like time, energy and money. Concept of Ergonomics-its importance and application in home. Concept of Communication process and its importance in family; Barriers in Communication process; Measures for Effective Communication. Concept of Work Simplification-its importance in home; Simple pen and pencil technique. Consumer Education-Laws protecting consumer; Role of consumer society in protecting consumer; Kinds of adulteration; Identification of adulteration. Elective-VI: Home Science Extension Education Curriculum Development for Formal Education in Home Sciences. General and Special Methods of Teaching Home Science. Media and Materials for promoting Home Science in Formal/Non-formal/Adult/Extension Education. Non-formal and Adult Education in Home Science. Extension Education in Home Science. Women in Changing India and Plans for their development. Self-Employment and Entrepreneurship through Home Science. Programs of extension in Home Science. Measurement and Evaluation including monitoring and supervision for Formal/Non-formal/Adult Education/Extension Education.






“ugc”
“net”
“ugc net”
“net exam”
“net entrance”
“net jrf”
“ugc net syllabus”
“ugc net jrf entrance exam coaching classes institute”
“ugc net jrf  computer science exam coaching”
“ugc net jrf commerce exam coaching”
“ugc net jrf management exam coaching”
“ugc net jrf economics exam coaching”
“ugc net jrf mass communication exam coaching”
“ugc net jrf education exam coaching”
“ugc net jrf history exam coaching”
“ugc net jrf psychology exam coaching”
“ugc net jrf hindi exam coaching”
“ugc net jrf political science exam coaching”
“ugc net jrf human resource exam coaching”
“ugc net jrf library & information science exam coaching”
“ugc net jrf computer science exam coaching”
“ugc net jrf coaching exam coaching”
 
“ugc net jrf study material”
“ugc”
“net”
“ugc net”
“net exam”
“net entrance”
“net jrf”


global teachers academy
D-2, Arjun Nagar Safdarjung Enclave, New Delhi
Near Green Park Metro Station
Ph. 078-380-239-56 , 078-380-243-65
http://www.gtah.net/
http://www.gtah.net/about-us.php      
http://www.gtah.net/ugc-net.php
http://www.gtah.net/jnu-du.php
http://www.gtah.net/enquiry-now.php
http://www.gtah.net/results.php
http://www.gtah.net/contact-us.php
https://plus.google.com/+Ugcnetd/posts

http://ugcnetd.wordpress.com
http://ugcnetcoachingugc.wordpress.com/
http://ugcnetcoachings.wordpress.com/
http://ugcnetjrfcoachings.blogspot.in
http://ugcnetgtah.blogspot.in/
http://netexamcoaching.blogspot.in/
http://ugcnetpsychologycoaching.blogspot.in/
http://ugcnetcommercecoaching.blogspot.in/
http://ugcnetmanagementcoaching.blogspot.in/
http://ugcnetexamcoaching.blogspot.in/
http://ugcnetenglishugc.blogspot.in/
http://ugcnetcoachings.blogspot.in/
http://ugcnetonlinecoachng.blogspot.in/
https://www.youtube.com/watch?v=OMJnpTIwKuY
https://www.youtube.com/watch?v=yIIl90pCwAI
https://www.youtube.com/watch?v=BfgfKMwfpsk
https://www.youtube.com/watch?v=z8oNow4w9-A
https://www.youtube.com/watch?v=yMRtgqHPnfA
https://www.youtube.com/watch?v=mzW2NoQZUbM
https://www.youtube.com/watch?v=ePCdZjXmVgc
https://www.youtube.com/watch?v=XV9rT3b2LZI
https://www.youtube.com/watch?v=2UouOJJtCyc
https://www.youtube.com/watch?v=m1kzxQVJdds
https://www.youtube.com/watch?v=0OsSCh8wpSU
https://www.youtube.com/watch?v=owZeCkfMas8
https://www.youtube.com/watch?v=Lj0m3Bf8D5A
https://www.youtube.com/watch?v=UOuqF5DcEUw
https://www.youtube.com/watch?v=PDb46OwJESs
https://www.youtube.com/watch?v=34fYjBW_L0M
https://www.youtube.com/watch?v=lCc8lY8PpjU

Friday, 27 June 2014

2007 December UGC NET Previous Years Solved Paper II , Ph 078-38-023-956


http://www.gtah.net/


1. These documents are not primary sources :
(A) Thesis
(B) Patents
(C) Conference Papers
(D) Reference Books
Answer: (D)

2. World of Learning is :
(A) A Bibliography
(B) An Abstract
(C) An Encyclopaedia
(D) A Directory
Answer: (D)

3. Headquarters of IFLA is located in :
(A) Paris
(B) Washington
(C) London
(D) The Hague
Answer: (D)

4. National Library for Visual handicapped is situated in :
(A) Mumbai
(B) Mysore
(C) New Delhi
(D) Dehradun
Answer: (D)

5. The first page of Website is known as :
(A) Cover Page
(B) Home Page
(C) Title Page
(D) Half Title Page
Answer: (B)

6. Blog is a :
(A) Off-line Journal
(B) Internet Journal
(C) Web Directory
(D) Search Engine
Answer: (B)

7. This literature is not published and not available through normal book selling channels.
(A) Grey Literature
(B) Text Books
(C) Journals
(D) None of the above
Answer: (A)

8. The owner of Internet is :
(A) American Mathematical Society
(B) Department of Science and Technology, Government of India
(C) British Standard Institute
(D) None of the above
Answer: (D)

9. Library as a living system “takes a new matter, casts off old matter, changes in size and takes new shapes and term”. Whose quotation is this ?
(A) B.S. Kesavan
(B) Melvil Dewey
(C) S.R. Ranganathan
(D) W.C.B. Sayers
Answer: (C)

10. Handling of Information in the sense of production is called :
(A) Information Marketing
(B) Information Industry
(C) Information Production
(D) Information Revolution
Answer: (B)

11. SCOPUS is a :
(A) Full Text Database
(B) Abstracts and Citation Database
(C) Numerical Database
(D) None of the above
Answer: (B)

12. “Choice of books is an unending work” whose quotation is this?
(A) Melvil Dewey
(B) W.C.B. Sayers
(C) C.A. Cutter
(D) H.E. Bliss
Answer: (C)

13. Which of the following is not an Open Source Software ?
(A) Green Stone
(B) D-Space
(C) Plone
(D) Delmark
Answer: (D)

14. NACLIN is sponsored by :
(A) INFLIBNET
(B) DELNET
(C) AGRINET
(D) CALIBNET
Answer: (B)

15. The latest State, which enacted Public Libraries Act is :
(A) Bihar
(B) Uttaranchal
(C) Uttar Pradesh
(D) Orissa
Answer: (A)

16. UNISIST, a project of UNESCO was launched in this year :
(A) 1994
(B) 1972
(C) 1958
(D) 2001
Answer: (B)

17. The term “Information Science” came into existence in this year :
(A) 1988
(B) 1959
(C) 1961
(D) 1975
Answer: (B)

18. “Dublin Core Metadata” consists of :
(A) 11 elements
(B) 13 elements
(C) 10 elements
(D) 15 elements
Answer: (D)

19. System school of Management is based on the contribution of :
(A) Taylor
(B) Gilberts
(C) Fayol
(D) Urwick
Answer: (D)

20. “The high purpose of Book Selection is to provide the right book to the right reader at
the right time”. Whose quotation is this?
(A) Francis Drury
(B) H.E. Bliss
(C) Melvil Dewey
(D) C.A. Cutter
Answer: (A)

21. “The Wheat loan Educational Exchange Programme” was initiated in :
(A) 1951
(B) 1972
(C) 1981
(D) 1999
Answer: (A)

22. Weeding of unuseful books from the library is emphasized by this law of library
science :
(A) Second
(B) Third
(C) Fourth
(D) Fifth
Answer: (D)

23. Assertion (A) : In survey research, the commonly used techniques for gathering data are questionnaire, the interview and the observational techniques.
Reason (R) : These are least effective for collecting data about perceptions, beliefs, attitudes, etc. of persons.
Codes :
(A) (A) is true and (R) is false
(B) (A) is false and (R) is true
(C) Both (A) and (R) are true
(D) Both (A) and (R) are false
Answer: (A)

24. Assertion (A) : Information is a resource whose generation consumes time and money.
Reason (R) : Information is a resource where we consume time and money.
Codes :
(A) Both (A) and (R) are true but (R) is not the right explanation of (A)
(B) Both (A) and (R) are true and (R) is the right explanation of (A)
(C) (A) is true but (R) is false
(D) (A) is false but (R) is true

Answer: (C)

25. Assertion (A) : Information Literacy is necessary for the users.
Reason (R) : It promotes the use of libraries and information centres.
Codes :
(A) Both (A) and (R) are true
(B) Both (A) and (R) are false
(C) (A) is true but (R) is false
(D) (A) is false but (R) is true

Answer: (A)

26. Assertion (A) : Evaluation of information is necessary.
Reason (R) : Anybody can write on internet.
Codes :
(A) Both (A) and (R) are false
(B) Both (A) and (R) are true
(C) (A) is true but (R) is false
(D) (A) is false but (R) is true

Answer: (B)

27. Assertion (A) : Libraries have no scope for the growth and development in future.
Reason (R) : E-resources can be used anywhere anytime.
Codes :
(A) Both (A) and (R) are true
(B) Both (A) and (R) are false
(C) (A) is false but (R) is true
(D) (A) is true but (R) is false

Answer: (C)

28. Assertion (A) : Several methods can be devised for assisting librarians to keep abreast
of developments in his field to maintain efficiency.
Reason (R) : Seminars, conferences, workshops can solve the purpose.
Codes :
(A) Both (A) and (R) are true but (R) is not the correct explanation of (A)
(B) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A)
(C) (A) is true but (R) is false
(D) (A) is false but (R) is true

Answer: (A)

29. Assertion (A) : Stock verification is essential in the collection development for libraries.
Reason (R) : It is a time consuming process.
Codes :
(A) (A) is true but (R) is false
(B) Both (A) and (R) are true but (R) is not the right explanation of (A)
(C) Both (A) and (R) are true and (R) is the right explanation of (A)
(D) Both (A) and (R) are false

Answer: (B)

30. Assertion (A) : Organization chart can be a useful management tool.
Reason (R) : It gives clear picture of the formal lines of communication within the
library.
Codes :
(A) (A) is true but (R) is false
(B) (A) is false but (R) is true
(C) Both (A) and (R) are true
(D) Both (A) and (R) are false

Answer: (C)

31. Assertion (A) : ISBD (S) is concerned with the serial publications.
Reason (R) : It is not used for the serials which have ceased their publication.
Codes :
(A) (A) is true but (R) is false
(B) (A) is false but (R) is true
(C) Both (A) and (R) are true
(D) Both (A) and (R) are false

Answer: (A)

32. Arrange the following research steps according to the sequence of their occurrence.
(i) Formulation of hypothesis of research
(ii) Designing of data and analysis plan
(iii) Selection of data gathering method
(iv) Report writing
Codes :
(A) (iii), (ii), (i), (iv)
(B) (i), (iii), (ii), (iv)
(C) (iii), (i), (iv), (ii)
(D) (ii), (iv), (i), (iii)
Answer: (B)

33. Identify the development in the following library softwares in correct chronological
sequence.
Codes :
(A) CDS/ISIS, SOUL, Green Stone, D-Space
(B) D-Space, SOUL, CDS/ISIS, Green Stone
(C) Green Stone, CDS/ISIS, D-Space, SOUL
(D) SOUL, D-Space, Green Stone, CDS/ISIS
Answer: (A)

34. Identify the chronological order of the following Public Libraries Acts.
(i) Andhra Pradesh Public Libraries Act
(ii) Karnataka Public Libraries Act
(iii) Haryana Public Libraries Act
(iv) Maharashtra Public Libraries Act
Codes :
(A) (ii), (iv), (iii), (i)
(B) (i), (ii), (iv), (iii)
(C) (iii), (ii), (i), (iv)
(D) (iv), (iii), (i), (ii)
Answer: (B)

35. Identify the chronological order of the following Cataloguing Codes :
(i) AACR II
(ii) CCC
(iii) AA Code
(iv) ALA Code
Codes :
(A) (iii), (iv), (i), (ii)
(B) (ii), (iv), (iii), (i)
(C) (iii), (ii), (iv), (i)
(D) (iv), (i), (ii), (iii)
Answer: (C)

36. Arrange the following in chronological order of their origin :
(i) Unix
(ii) Ms-Dos
(iii) Linux
(iv) Windows
Codes :
(A) (iv), (ii), (iii), (i)
(B) (ii), (i), (iv), (iii)
(C) (i), (iii), (iv), (ii)
(D) (iii), (i), (iv), (ii)
Answer: (B)

37. Identify the correct chronological order in which the following networks were launched.
(i) NICNET
(ii) ERNET
(iii) DELNET
(iv) INDONET
Codes :
(A) (iii), (iv), (ii), (i)
(B) (i), (iii), (iv), (ii)
(C) (ii), (i), (iii), (iv)
(D) (iv), (iii), (i), (ii)
Answer: (C)

38. Arrange the following management developments chronologically :
(i) Synthesis Period
(ii) Scientific Period
(iii) Human Relation
(iv) Pre-Scientific Period
Codes :
(A) (iii), (i), (ii), (iv)
(B) (iv), (ii), (iii), (i)
(C) (i), (iv), (ii), (iii)
(D) (ii), (i), (iv), (iii)
Answer: (B)

39. Match the following :
List - I List - II
(a) Simplex (i) Communication channel is used in both the
directions but only in one direction at a time.
(b) Half Duplex (ii) Communication channel is used in one direction
(c) Full Duplex (iii) Bits of information are transmitted continuously
(d) Asynchronous
transmission (iv) The communication channel is used in both the
directions at the same time
(v) Information is sent at random intervals with start
and stop bits for each batch of information
Codes :
      (a) (b) (c) (d)
(A) (ii), (i), (iv), (v)
(B) (i), (iv), (iii), (ii)
(C) (v), (ii), (i), (iii)
(D) (iv), (v), (iii), (ii)
Answer: (C)

40. Match the following :
List - I List - II
(a) Taylor (i) Theory of Motivation
(b) Maslow (ii) X and Y Theory
(c) McGregor (iii) Scientific Management
(d) Argyris (iv) Immaturity / Maturity Theory
(v) Leadership Style
Codes :
      (a) (b) (c) (d)
(A) (iii), (iv), (ii), (i)
(B) (iv), (i), (v), (iii)
(C) (iii), (i), (ii), (iv)
(D) (v), (iv), (iii), (i)
Answer: (C)

41. Match the following :
List - I List - II
(a) SOUL (i) INFOTEK
(b) LIBSYS (ii) ALGORITHM
(c) SLIM (iii) UNESCO
(d) WINISIS (iv) INFLIBNET
                        (v) DESIDOC Codes :
(a) (b) (c) (d)
(A) (iii), (v), (iv), (i)
(B) (iv), (i), (ii), (iii)
(C) (v), (iv), (i), (iii)
(D) (i), (iii), (v), (ii)
Answer: (B)

42. Match the following :
List - I List - II
(a) Fyzee Committee (i) Library Budget
(b) Knowledge Commission (ii) Status and Payscales of librarians
(c) Mahrotra Committee (iii) Public Libraries
(d) Kothari Commission (iv) Knowledge Society
                                                (v) Importance of Library in academic institutions Codes :
(a) (b) (c) (d)
(A) (i), (iv), (iii), (v)
(B) (iv), (ii), (v), (iii)
(C) (v), (ii), (iv), (iii)
(D) (iii), (iv), (ii), (i)
Answer: (D)

43. Match the following :
List - I List - II
(a) Protocol (i) Java
(b) Language (ii) Internet Explorer
(c) Browser (iii) Altavista
(d) Search Engine (iv) Dos
                                    (v) HTTP Codes :
(a) (b) (c) (d)
(A) (iv), (v), (i), (iii)
(B) (v), (i), (ii), (iii)
(C) (ii), (iv), (v), (i)
(D) (i), (v), (iv), (ii)
Answer: (B)

44. Match the following :
List - I List - II
(a) INIS (i) Institute of Electrical Engineering, UK
(b) AGRIS (ii) International Atomic Energy Agency, Vienna
(c) MEDLINE (iii) Agricultural Organization of UN, Rome
(d) INSPEC (iv) National Library of Medicine, USA
Codes :
(a) (b) (c) (d)
(A) (iii), (ii), (i), (iv)
(B) (ii), (iii), (iv), (i)
(C) (iv), (ii), (iii), (i)
(D) (ii), (i), (iii), (iv)
Answer: (B)

45. Match the following :
List - I List - II
(a) Paul Otlet (i) List of subject heading
(b) Fermont Rider (ii) Role operators
(c) George Boole (iii) National Library
(d) Minie Sears (iv) International Classification
(v) Universal Decimal Classification
Codes :
(a) (b) (c) (d)
(A) (iii), (i), (v), (iv)
(B) (v), (iv), (ii), (i)
(C) (iv), (v), (i), (ii)
(D) (i), (iv), (iii), (v)
Answer: (B)

Read the passage given below, and answer the questions based on your understanding of the passage :
Information is a resource whose generation consumes time and money and whose use conserves time and money. The industrial environment in India is making a quantum jump in the field of technology absorption and innovation. New companies, both in the public and private sector, have been started in the past two years and most of the monopoly business is coming to an end. In other words, the industrial environment is becoming more and more competitive. Information is one of the major resources which will help the company win a competitive edge. Electronics industry is both an important and competitive industry. It has grown 514% from 1970, with an average growth rate of 15% per annum. It is hoped that by 1990 the computer industry would be a Rs. 665 crore sector. There are more than 100 companies in India now manufacturing computers. The survival in this industry by a company largely depends on its openness to adopt new technologies, introduce state-of-the art products, new marketing strategies etc. For this the company needs information on the technology, environment and competition. The types of information generally sought by a company include economic information, legal information, information on personnel relations, public relations, technology trends, market trends etc.

46. Industrial environment in India is making a quantum jump because :
(A) Information is a resource whose generation consumes time
(B) Information is a resource whose generation is money
(C) Information is a resource that consumes money and time
(D) Information absorptions and innovation in the field of the technology
Answer: (D)

47. Monopoly in business is coming to an end because of a :
(A) Information
(B) Money flow
(C) Competitiveness
(D) Lack of information
Answer: (C)

48. Information is a major resource which :
(A) helps company to lose money
(B) helps company to achieve popularity
(C) helps company to have an edge in competition
(D) helps company to gain better manpower
Answer: (B)

49. Electronics industry is both an important and competent industry as it :
(A) is growing at the rate of fifteen percent
(B) is growing at the rate of five hundred percent
(C) is growing at the rate of fourteen percent
(D) is not growing at all
Answer: (B)

50. The types of information usually sought by companies are :
(A) economic and legal information
(B) information on personnel relation
(C) information on technology and market trends
(D) all the above
Answer: (D)








“ugc”
“net”
“ugc net”
“net exam”
“net entrance”
“net jrf”
“ugc net syllabus”
“ugc net jrf entrance exam coaching classes institute”
“ugc net jrf  computer science exam coaching”
“ugc net jrf commerce exam coaching”
“ugc net jrf management exam coaching”
“ugc net jrf economics exam coaching”
“ugc net jrf mass communication exam coaching”
“ugc net jrf education exam coaching”
“ugc net jrf history exam coaching”
“ugc net jrf psychology exam coaching”
“ugc net jrf hindi exam coaching”
“ugc net jrf political science exam coaching”
“ugc net jrf human resource exam coaching”
“ugc net jrf library & information science exam coaching”
“ugc net jrf computer science exam coaching”
“ugc net jrf coaching exam coaching”
 
“ugc net jrf study material”
“ugc”
“net”
“ugc net”
“net exam”
“net entrance”
“net jrf”


global teachers academy
D-2, Arjun Nagar Safdarjung Enclave, New Delhi
Near Green Park Metro Station
Ph. 078-380-239-56 , 078-380-243-65
http://www.gtah.net/
http://www.gtah.net/about-us.php      
http://www.gtah.net/ugc-net.php
http://www.gtah.net/jnu-du.php
http://www.gtah.net/enquiry-now.php
http://www.gtah.net/results.php
http://www.gtah.net/contact-us.php
https://plus.google.com/+Ugcnetd/posts

http://ugcnetd.wordpress.com
http://ugcnetcoachingugc.wordpress.com/
http://ugcnetcoachings.wordpress.com/
http://ugcnetjrfcoachings.blogspot.in
http://ugcnetgtah.blogspot.in/
http://netexamcoaching.blogspot.in/
http://ugcnetpsychologycoaching.blogspot.in/
http://ugcnetcommercecoaching.blogspot.in/
http://ugcnetmanagementcoaching.blogspot.in/
http://ugcnetexamcoaching.blogspot.in/
http://ugcnetenglishugc.blogspot.in/
http://ugcnetcoachings.blogspot.in/
http://ugcnetonlinecoachng.blogspot.in/
https://www.youtube.com/watch?v=OMJnpTIwKuY
https://www.youtube.com/watch?v=yIIl90pCwAI
https://www.youtube.com/watch?v=BfgfKMwfpsk
https://www.youtube.com/watch?v=z8oNow4w9-A
https://www.youtube.com/watch?v=yMRtgqHPnfA
https://www.youtube.com/watch?v=mzW2NoQZUbM
https://www.youtube.com/watch?v=ePCdZjXmVgc
https://www.youtube.com/watch?v=XV9rT3b2LZI
https://www.youtube.com/watch?v=2UouOJJtCyc
https://www.youtube.com/watch?v=m1kzxQVJdds
https://www.youtube.com/watch?v=0OsSCh8wpSU
https://www.youtube.com/watch?v=owZeCkfMas8
https://www.youtube.com/watch?v=Lj0m3Bf8D5A
https://www.youtube.com/watch?v=UOuqF5DcEUw
https://www.youtube.com/watch?v=PDb46OwJESs
https://www.youtube.com/watch?v=34fYjBW_L0M
https://www.youtube.com/watch?v=lCc8lY8PpjU